24 Kasım 2010 Çarşamba

Cin Aslanları Hakkında

Temel Özellikleri


Chow chow'un en belirgin iki özelliği siyah dili ve ona sopa üzerinde yürüyormuş görüntüsü veren neredeyse düz arka bacaklarıdır. Sık kürkü kızıl, ten rengi, krem, siyah, mavimsi gri veya (nadiren) beyazdır. Asla parça renkli olmaz. Kulak yuvarlak ve küçüktür ve ona aslanvari bir görüntü veren kafasının çevresinde belirgin bir yelesi vardır. Kafası geniş, yüz kısmı ise düzdür. Burun kısmı gözlere yakın yerinde geniş, burna doğru ise daralır, ancak asla sivrileşmez. Göğüs geniş ve derindir. Sırtı kısa ve düzdür. Kuyruk sık tüylerle kaplıdır ve sırtta kıvrık taşınır.  
kaynak:juen.com

Çin kökenli,bol tüylü,başı aslan başına benzeyen ve gövdesine oranla iri olan bir refakat köpeğidir. Çin'de geliştirilmesine önem verilmemiştir. İngilizler ilgilenmişlerdir.
Sadık, içe dönük ve sabırlıdır. Geçmişte kızak köpeği olarak kullanılmışlardır. Orta boylu, bol uzun ve sık tüylüdür. Kulaklar küçük ve diktir. Burun kısa ve basıktır. Gözler de yüze oranla küçüktür. Dil, damak, dudak ve dişetleri mordur. Özgürlüğüne düşkün ve cesaretiyle ünlüdür. Sadece sahibine bağlıdır. Ailenin diğer fertlerinden uzak durur. Bekçi köpeği olabilir. Renkleri siyah, kızıl, mavi ve kremdir. Daima tek renkli olurlar. Bol tüylü sırta doğru eğik kuyruğu vardır. Yüksekliği 48-51 cm. ağırlık 24-27 kg.dır.
kaynak:kopek.us